Examentraining

In een dag de examenstof behandeld en geoefend! En vlak voor je examen nog een examenspreekuur voor de laatste vragen.

In één dag behandelen we alle belangrijke examenstof van een vak en werken we aan jouw persoonlijke aandachtspunten. We richten ons in het behandelen van de stof zowel op leerlingen die een voldoende willen halen als op leerlingen die willen gaan voor een acht gemiddeld. 

Als je aan het leren bent voor je examens, heb je het vaak erg druk. Het is daarom niet logisch om een lange cursus te volgen, waarbij alles helemaal opnieuw behandeld wordt. We werken met overzichtelijke stappenplannen om de lastigste sommen op te lossen. Zo ben je in één dag van je problemen af. En voor de laatste vragen mag je gebruik maken van ons examenspreekuur, zodat je perfect voorbereid aan je examens kunt beginnen.

Natuurlijk kun je je ook voor meer dan een vak aanmelden, verschillende vakken behandelen we dan op verschillende dagen.

In elk blok wordt eerst de theorie overzichtelijk gepresenteerd, met voorbeelden aan de hand van examenvraagstukken. Daarna gaan we samen oefenen met examenopgaven. Voor materiaal wordt gezorgd, alleen pen, papier, de Binas en je rekenmachine is meebrengen is voldoende. Na afloop van de training mag het materiaal mee worden genomen naar huis, zodat je het in alle rust nog een keer kunt doorkijken.

Omdat de examentrainingen in kleine groepjes plaatsvinden, is er meer dan voldoende tijd voor de persoonlijke finishing touch. Wij geloven niet in grote groepen waarin we alleen maar kunnen zenden. Juist van de interactie met elkaar kan je veel leren! 

De examentrainingen worden gegeven op havo- en vwo-niveau en vinden rond de meivakantie plaats, zo dicht mogelijk in de buurt van het “echte” examen. De trainingen worden verzorgd voor de vakken wiskunde A, wiskunde B, natuurkunde en scheikunde.  Je kunt je het hele jaar door opgeven voor deze trainingen. Het kan slim zijn om dit tijdig te doen, want het aantal deelnemers en groepjes is beperkt. Een training duurt een hele dag. We starten om 9 uur en zijn vaak rond 17 uur klaar. Onderaan deze pagina kun je zien welke trainingen er beschikbaar zijn en kun je je gelijk inschrijven voor een of meerdere trainingen. 

De eindexamentrainingen worden al jaren met heel veel succes gehouden. Wacht daarom niet te lang met inschrijven, want vol is echt vol. Onze kracht is dat we met kleine groepjes leerlingen werken en daar willen we geen concessies aan doen. Je kunt je in principe opgeven tot een dag voor de training, mits er nog plekken vrij zijn natuurlijk!