Online bijlessen

Online bijles, hoe gaat dat?

De wereld is steeds meer gedigitaliseerd. Ook bijlessen vinden steeds meer plaats achter een computerscherm. Afstandsonderwijs is een opkomende trend. Maar is online bijles eigenlijk wel net zo persoonlijk als een bijles op locatie? En hoe zit zo’n les nu eigenlijk in elkaar? Daarover lees je hieronder meer.

Online bijles is zeker niet hetzelfde als tutorials (filmpjes over een bepaald stukje van de lesstof die vooraf zijn opgenomen en die je steeds terug kunt bekijken). Online bijles is realtime en een-op-een. We spreken op een bepaald moment af in de online omgeving waarin de bijles plaatsvindt. Je krijgt persoonlijke uitleg bij je vragen en we oefenen samen onderwerpen waarmee je moeite hebt. De online omgeving is een combinatie van een videochat en SMART notebook, het programma waarmee op de meeste scholen op digiboards en smartboards wordt gewerkt.

Bij de online bijles zie je en hoor je elkaar via een ingebouwde videochat. Dat is soms even wennen aan het begin. Het enige dat je nodig hebt is een laptop, tablet of pc met microfoon (en het liefst ook een camera, maar dat is niet noodzakelijk) en een stabiele internetverbinding.

De digitale wereld biedt eindeloze opties om jou op een goede en gedegen manier bijlessen te geven. Bovendien krijg je na de bijles het scherm waarin we (samen) hebben gewerkt als PDF in je mailbox. Hoe makkelijk is dat! Online lessen zijn flexibel in te plannen doordat je niet naar een locatie toe hoeft te gaan waar de bijles wordt gegeven. Dat kan een geweldige oplossing zijn voor leerlingen en studenten die achteraf wonen, weinig tijd hebben of ver uit de buurt wonen.

Wanneer je een online bijles hebt afgesproken, werkt het als volgt: op het moment van de afspraak kan je inloggen via Microsoft Team of Zoom (afhankelijk wat is afgesproken).  Tijdens de les krijg je toegang tot mijn virtuele smartboard. Ook kunnen we elkaar gewoon zien en horen.

Ook is het mogelijk om met meerdere leerlingen of studenten tegelijk bijlessen te volgen. Buiten het feit dat het kostenbesparend is, kun je dan ook met elkaar nog discussiëren en verdiepende vragen stellen. Net als in de fysieke lessen of colleges!

Online bijlessen kunnen zeker net zo effectief zijn als een face-to-face bijles. We helpen inmiddels al jaren met veel succes leerlingen en studenten in binnen- en buitenland online. Afstand is dus geen enkel probleem meer!

Wil je ook online bijles? Vul dan onderstaand formulier in!